Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Стрілківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 26283863) був реорганізований і увійшов до складу Генічеської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Міжнародний день рідної мови

«Найбільше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя i свої сподіванки, розум, досвід, почування.»

                  (Панас Мирний). 

Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності » було оголошено на 30 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, то організація прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи.

ЮНЕСКО вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

26 лютого у приміщенні сільської бібліотеки, разом з Будинком Культури був проведений літературний час «Історія рідної мови» присвячений Міжнародному дню рідної мови, яке відзначають 21 лютого, починаючи з 2002року.

На заході присутні переконались в тому, що заради мови виховуються патріотичні почуття, інтерес до історичного минулого, звичаїв, обрядів, поглиблення знань про витоки української мови, її багатство, повагу до народної мудрості, згуртованості, відповідальності за спільну справу, гордості за мовні надбання українського народу.

Проведена вікторина допомогла повторити і закріпити знання із лексикології, фразеології, морфології, усної народної творчості. Змагання пройшли двома командами, які оцінювали члени журі. В кінці заходу команди отримали за участь пам’ятні подарунки.

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *